رییس پردیس دانشکده‌های فنی:

با وجود اطلاع از آینده، در علم و پژوهش برنامه‌ریزی درستی نداریم

۱۸ مرداد ۱۴۰۰ | ۱۳:۱۷ اخبار
تعداد بازدید:۱۹۱۵
توافق‌نامه تاسیس مرکز نوآوری مشترک پردیس دانشکده‌های فنی و پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت، به امضای ریاست پردیس دانشکده‌های فنی و رییس پارک نوآوری صنعت نفت رسید.
با وجود اطلاع از آینده، در علم و پژوهش برنامه‌ریزی درستی نداریم

به گزارش روابط عمومی پردیس دانشکده‌های فنی، در آیین امضای موافقت‌نامه تاسیس مرکز نوآوری و رشد مشترک بین پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت با دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری کشور، که صبح امروز دوشنبه هجدهم مردادماه برگزار شد، پردیس دانشکده‌های فنی دانشگاه تهران با همکاری پارک نوآوری صنعت نفت، برای تاسیس مرکز نوآوری مشترک در حوزه نفت، توافق کردند.

دکتر ناصر سلطانی، رییس پردیس دانشکده‌های فنی، طی سخنانی در این مراسم گفت: «‌ما امروز مانند صد سال قبل و دویست سال قبل نیستیم. پیش‌بینی‌ها از آینده، خیلی دقیق‌تر شده است. امروز می‌دانیم دنیا در آینده چه سمت و سویی دارد و کجا می‌رود و با وجود این، برای آینده برنامه‌ریزی درستی نداریم».

رییس پردیس دانشکده‌های فنی دانشگاه تهران با اشاره به اهمیت پژوهش در آینده جهان گفت: « مسیر آینده پژوهش است. اما نمی‌شود انتظار داشت که فقط بخش خصوصی این کار را بکند. در دنیا این روال هست، اما در ایران هنوز از بخش خصوصی نمی‌شود این انتظار را داشت. پس موضوع و سوال اصلی این است که در کشور چه کسی باید متولی و حامی پژوهش باشد و چگونه باید پژوهش حمایت شود؟»

دکتر سلطانی با اشاره به توسعه و پیشرفت دانشگاه‌ها و افزایش پتانسیل‌های داخلی علمی، گفت: «باید از ظرفیت‌های دانشگاه‌های کشور استفاده شود و دولت باید به پژوهش هم مانند آموزش توجه کند. پژوهش هم فوق‌العاده مهم است. باید دقت کرد که هزینه برای پژوهش و علم مرزی ندارد و هیچ هزینه‌کردی اسراف نیست. هر هزینه‌ای ثمر می‌دهد و باید دانشگاه را حمایت کرد و حمایت از دانشگاه، یکی از کارهای دولت است. باید بدانیم که آینده در پیش است و در دنیا مسابقه است و ما نباید در این مسابقه شکست بخوریم».

استاد دانشکده مهندسی مکانیک  دانشگاه تهران در ادامه گفت: «همانطور که دانشگاه‌ها در سی سال گذشته در آموزش پیشرفت فوق‌العاده و غیرقابل باوری داشته‌اند، می‌توانند در پژوهش هم همینقدر موفق باشند؛ به شرط مساعدت و سرمایه‌گذاری شایسته و این موضوع باید در صدر توجهات باشد».

دکتر سلطانی، در پایان ضمن استقبال از نگاه پیشرو وزارت نفت در تاسیس مراکز نوآوری و توجه به دانشگاه و پژوهش گفت: «امیدواریم این قبیل کارها و برنامه‌ها، در اولویت همه دستگاه‌های اجرایی باشد تا کشور به سمت پژوهشی شدن برود. باید از پتانسیل داخلی استفاده بیشتری شود تا نیازها مرتفع شود. چون آینده روشن است و برای رسیدن به جایگاه شایسته در آینده، ناگزیر از برنامه‌ریزی هستیم و همه برنامه‌ها و قدم‌ها هم باید در راستای افق پیش‌رو در آینده باشد».

گفتنی است براساس موافقت‌نامه تاسیس این مرکز که به امضای دکتر ناصر سلطانی، رییس پردیس دانشکده‌های فنی و مهندس آیدین ختلان رییس پارک نوآوری صنعت نفت رسید، مقرر شده است پارک صنعت نفت، نسبت به تامین منابع مالی برای راه‌اندازی مرکز نوآوری مشترک و تجهیز و نوسازی آن طی 5 سال اقدام نماید و در مقابل، پردیس دانشکده‌های فنی نیز نسبت به استقرار واحدهای فناور نوپا ی صنعت نفت(استارت‌آپ‌ها) و ارایه خدمات علمی و مشاوره‌ای به شرکت‌های فناور در حوزه نفت، اقدام لازم را معمول دارد.

ارایه خدمات در حوزه‌های مختلف صنعت نفت، برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی، تربیت کادر اجرایی، بر اساس اعلام نیاز پارک یا بخش‌های دیگر صنعت نفت و کمک به انجام مطالعات در حوزه میادین نفت و گاز از جمله تعهدات دیگر در این توافق‌نامه است که پس از تاسیس این مرکز مشترک نوآوری، در فهرست برنامه‌های آن خواهد بود.

گفتنی است دانشگاه‌های شهید چمران اهواز و صنعتی سهند، پارک علم و فناوری استان سمنان، پارک علم و فناوری خراسان، پارک علم و فناوری یزد، پارک علم و فناوری خراسان شمالی و موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران،دیگر مراکزی بودند که در آیین امروز با آنها موافقت‌نامه همکاری امضاء شد.