مراسم تکریم و معارفه روسای سابق و جدید انستیتو مهندسی نفت برگزار شد

۲۰ مرداد ۱۴۰۰ | ۱۲:۵۲ اخبار
تعداد بازدید:۶۰۷
مراسم تکریم و تقدیر از زحمات دکتر محمدحسن پنجه‌شاهی، رییس سابق انستیتو مهندسی نفت پردیس و معارفه دکتر سیاوش ریاحی، رییس جدید این انستیتو، صبح امروز چهارشنبه ۲۰ مردادماه، با حضور رییس و اعضای هیات رییسه پردیس، جمعی از اعضای هیات علمی این دانشکده و جمعی از مدیران صنعت نفت کشور به صورت مجازی برگزار شد.
مراسم تکریم و معارفه روسای سابق و جدید انستیتو مهندسی نفت برگزار شد

به گزارش روابط‌عمومی پردیس، در این مراسم، ابتدا دکتر محمدحسن پنجه شاهی، در گزارشی مشروح از فعالیت‌های صورت گرفته در دوره مسئولیت خود، مهم‌ترین کارهای انجام شده را توسعه وب‌سایت انستیتو و نقاط ارتباط با صنعت نفت، تجهیز موتورخانه و آزمایشگاه‌های تخصصی انستیتو، تکمیل سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای موردنیاز جهت کاربرد در مطالعات بالادستی  را عنوان کرد.

دکتر پنجه شاهی با اشاره به این موضوع که تا پیش از مسئولیت وی، انستیتو مهندسی نفت از فضای کالبدی بهینه‌ای برخوردار نبود، گفت: «با در اختیار قرار دادن فضاهای کالبدی (طبقات 4، 5 و 6 و بخشی از طبقات زیرزمین) به مناطق بهینه و کاربردی، زمینه سهولت استفاده برای کارهای تخصصی را فراهم کردیم».

دکتر پنجه شاهی، افزایش تعداد اعضای هیات علمی و جذب چند عضو جدید، راه‌اندازی مرکز پژوهشی و مرکز نوآوری، راه‌اندازی 7 آزمایشگاه جدید و ایجاد میدان‌های نفتی مشترک با کشور عراق در غرب کارون را از فعالیت‌های دیگر در این دوره برشمرد و گفت: «تمامی این موارد از افتخارات انستیتو مهندسی نفت دانشگاه تهران است که با همکاری اعضای هیات‌علمی و کارکنان انستیتو انجام شده است».

دکتر پنجه شاهی، بازنگری رشته‌های مهندسی نفت، راه اندازی رشته جدید دکتری مهندسی اکتشاف نفت به طور مشترک با دانشکده مهندسی معدن و راه‌اندازی دوره‌های بورسیه دانشجویان و متخصصان نفت عراقی و سوری، را بعنوان مهمترین رئوس فعالیت‌های آموزش محور در دوره تصدی مسئولیت خود ذکر کرد.

همچنین تعریف پروژه‌های مشترک با دانشگاه‌های غرب و شرق و مراکز تحقیقاتی در حوزه همکاری‌های بین‌المللی، از دیگر فعالیت‌های صورت گرفته‌ای بود که دکتر پنجه شاهی به آنها اشاره کرد.

رییس سابق انستیتو مهندسی نفت پردیس، در پایان سخنان خود گفت: «تمامی این موارد که به اختصار به آنها اشاره شد، با تلاش و حمایت‌های مدیران ارشد دانشگاه، پردیس و صنعت نفت صورت گرفته و خرسندم که در آینده نیز، با قبول مسئولیت توسط دکتر ریاحی، ادامه راه به سمت پیشرفت و ارتقا را شاهد خواهیم بود».

در ادامه این مراسم، دکتر سیاووش ریاحی، رییس جدید انستیتو مهندسی نفت، ضمن تشکر از فعالیت‌های دکتر پنجه شاهی، از تلاش‌های خاص ایشان یاد کرد و اظهار امیدواری کرد که در دوره جدید، این روند با قوت و قدرت بیشتری ادامه یابد.

دکتر ریاحی، با ذکر این مورد که از سال 86 بعنوان عضو هیات علمی در انستیتو مهندسی نفت حضور داشته و شناخت کاملی از دغدغه‌های موجود دارد، گفت: «برنامه‌هایی در سطح ملی، کشوری و بین‌المللی خواهم داشت تا پیشبرد هرچه بهتر و بیشتر، حرکت انستیتو به سمت تعالی و پیشرفت را شاهد باشیم».

دکتر ریاحی، «ایجاد شبکه‌ای توانمند بین صنعت نفت و دانشگاه»، را هدف خود دانست و گفت: «در این زمینه قطعا با ارتقای آزمایشگاه‌ها، تجهیز انستیتو به مرکز محاسبات پیشرفته، ایجاد و راه‌اندازی گروه‌های پژوهشی به صورت شبکه‌ای و حمایت از اجرای پروژه‌های فعال به این مهم دست خواهیم یافت».

دعوت از مدیران صنعتی و نفتی، برگزاری سمینارها که در حال حاضر با توجه به محدودیت‌های ایجاد شده به واسطه ویروس کرونا، به صورت وبینارهای ماهیانه برگزار می‌شود، مذاکره با مدیران توسعه شرکت نفت جهت بهبود مشکلات موجود در این حوزه، برگزاری دوره‌های آموزشی در سطح ملی و بین‌المللی، رقابت‌پذیر ساختن انستیتو مهندسی نفت با دیگر مراکز پژوهشی از طریق توانمند سازی، کاهش هزینه‌ها و بالابردن خدمات کیفی، توجه به انرژی‌های نو و تجدیدپذیر، ایجاد گروه‌های پژوهشی و برگزاری دوره‌های میان‌مدت و بلندمدت، مهمترین سرفصل‌هایی بود که دکتر ریاحی، به عنوان برنامه‌های خود در دوره جدید مسئولیت به آنها اشاره کرد.

در بخش پایانی این مراسم، دکتر ناصر سلطانی، رییس پردیس دانشکده‌های فنی، طی سخنانی، ضمن اشاره به جایگاه انستیتو مهندسی نفت با طرح سوالی از حاضرین، گفت: «اگر از شما بزرگان نفت در صنعت و دانشگاه با توجه به شناخت کافی از کشور، سوال کنند اولویت سرمایه‌گذاری را بر چه موضوعی استوار خواهید ساخت، قطعا حوزه نفت و گاز پاسخ صریح شما خواهد بود.».

دکتر سلطانی، با اشاره به لزوم سرمایه‌گذاری در بخش پژوهش جهت بهره‌برداری در آینده، به اهمیت پژوهش و حمایت سرمایه‌گذاران برای پیاده‌سازی طرح‌ها اشاره و اظهار خرسندی نمود که حوزه نفت و گاز در کشور شاهد این اولویت بوده است.

رییس پردیس دانشکده‌های فنی در ادامه گفت: «در صنعت نفت، نگاه به آینده خوب و پیشرو است. ارزش پژوهش و دانشگاه تا حد خوبی دانسته می‌شود و البته نیاز است که این نگاه به دانشگاه به عنوان محور پژوهش و مطالعه در نفت برای کمک به این صنعت تقویت شود تا آینده بهتری را شاهد باشیم».

دکتر سلطانی با اشاره به کارهایی که در دوره اخیر توسط صنعت نفت در دانشگاه‌ها انجام شده، از جمله طرح مطالعات میدان، تاسیس مرکز نوآوری مشترک و مانند آن، گفت: «صنعت نفت باید نیازهای خود را به پژوهش و مطالعه در دانشگاه و در بین متخصصان جستجو کند و پاسخ بگیرد. این کار باید تعمیق و تقویت شود و یکی از این مراکز مهم انستیتو مهندسی نفت است که بسیار می‌تواند فعال و کمک‌رسان به صنعت نفت باشد».

رییس پردیس در پایان، از زحمات و تلاش‌های شایسته دکتر پنجه‌شاهی در دوره مسئولیت انستیتو تقدیر و تشکر نمود و  برای دکتر ریاحی، در سمت جدید و انجام مسئولیت خطیری که پیش‌رو دارد، آرزوی توفیق کرد.