رئیس دانشکدگان فنی در جلسه استادان مشاور دانشجویی:مسأله مشاوره دانشجویان امری بسیار تخصصی است/ باید فضای یأس و نا امیدی را از بین ببریم

۱۸ خرداد ۱۴۰۱ | ۱۲:۰۹ اخبار
تعداد بازدید:۳۹۰
رئیس دانشکدگان فنی در جلسه استادان مشاور تحصیلی، فرهنگی و شاهد و ایثارگر دانشکدگان فنی گفت: «مسأله مشاوره دانشجویان، مسأله‌ای کاملاً تخصصی است و باید مشاوره به نحوی باشد که علاوه بر ارایه راهکار، فضای یأس و ناامیدی را در بین دانشجویان از بین ببرد».
رئیس دانشکدگان فنی در جلسه استادان مشاور دانشجویی:مسأله مشاوره دانشجویان امری بسیار تخصصی است/ باید فضای یأس و نا امیدی را از بین ببریم

به گزارش روابط عمومی دانشکدگان فنی، نشست تخصصی و آموزشی استادان مشاور تحصیلی، فرهنگی و شاهد و ایثارگر دانشکدگان فنی صبح روز چهارشنبه 18 خرداد با همکاری مرکز مشاوره دانشگاه تهران در سالن آمفی تئاتر مرکزی پردیس 2 دانشکدگان فنی برگزار شد.

در ابتدای این جلسه، دکتر ناصر سلطانی، رییس دانشکدگان فنی، ضمن اشاره به اهمیت برگزاری این جلسه، مسأله مشاوره را امر بسیار مهمی در هدایت فرهنگی، آموزشی، دانشجویی و علمی دانشجویان دانست و گفت: «تخصص اصلی بنده، مهندسی مکانیک است. بعد از سی سال تدریس و کار پژوهشی و آموزشی، اگر هنوز کسی از من سوالی در حوزه خاصی از مهندسی مکانیک بپرسد که گرایش تخصصی من نیست، ممکن است نتوانم به به درستی به آن پاسخ بدهم. اما ما در مسایل مشاوره و روانشناسی، شاهد این هستیم که افراد با کمترین تخصص در این زمینه اظهار نظر می‌کنند و توجه نمی‌کنند که این امر، بسیار مهم‌تر و تخصصی‌تر از مسایل علمی است».

دکتر سلطانی در ادامه گفت: «وقتی یک دانشجو به کسی مراجعه می‌کند تا مشورت بگیرد، یعنی نیازمند ارایه راهکار تخصصی است. پس باید مشاور تخصص لازم را داشته باشد، والاّ دانشجو را گمراه می‌کند و ممکن است اثر معکوس بگذارد. پس باید استادانی را که در این زمینه مرجع می شوند، آموزش داد تا بتوانند راهنمایی بهتری ارایه دهند».

رئیس دانشکدگان فنی ادامه داد: «بعضاً استادان ما در سر کلاس در حدّ یک جمله مطلبی را می‌گویند، اما به دامنه اثر آن توجه نمی‌کنند که می‌تواند چه آثاری داشته باشد. ممکن است با همان یک جمله یک دانشجو مأیوس شود و فضای ذهنی‌اش تغییر کند. بنابراین باید استادان محترم به این امر بسیار مهمتوجه کافی را داشته باشند».

رئیس دانشکدگان فنی درادامه با اشاره به فضای عمومی کشور گفت: «متأسفانه به همین دلیل، فضای یأس و ناامیدی در کشور سنگین شده است. باید این فضا را از بین برد چون واقعا شرایط کشور اینقدر بد  نیست که نتوان در آن زندگی کرد. باید به جای القای فضای منفی، به موارد مثبت اشاره کرد و دانشجویان را راهنمایی درست کرد. کشور امتیازات بسیاری هم دارد که با بی‌انصافی از آن ذکری نمی‌شود. استادان مشاور با تخصصی که دارند می‌توانند این فضای نادرست را بشکنند و از بین ببرند».

 استاد دانشکده مهندسی مکانیک در بخش دیگری از سخنان خود، دانشجویان را بزرگترین سرمایه کشور دانست و حفظ و تقویت این سرمایه را وظیفه همه استادان برشمرد و گفت: «شما هر چقدر سرمایه ارزشمندتری داشته باشید بیشتر از آن مراقبت می کنید. ما سرمایه‌ای ارزشمندتر از دانشجو نداریم. پس وظیفه است از این سرمایه مراقبت بیشتری شود و این وظیفه بر عهده همه ماست. هم استاد، هم ساختار اجرایی، هم مشاور و هم هرکس که مسئول است. بنابراین باید استادان کشور را به نحوی آموزش دهیم که در نگهداری از این سرمایه مراقبت لازم را بنمایند. این وظیفه و در واقع مسئولیت اجتماعی همه ماست که باید آن را به نحو احسن انجام دهیم».

رئیس دانشکدگان فنی در پایان گفت: « هر استادی به دلیل استاد بودن می‌تواند به دانشجویان راهنمایی بدهد، اما مساله استادان مشاور متخصص مهم است. این افراد باید آموزش‌های اولیه وپایه را به طور تخصصی ببینند تا بتواندد در مواقع ضروری کمک تخصصی ارایه دهند، نه اینکه به کلیات بسنده کنند. برگزاری این دوره‌ها می‌تواند چنین کمکی را به استادان ما بنماید و ما امیدواریم این جلسه و جلسات مشابه آن بتواند در دانش‌افزایی استادان مشاور موثر باشد و به دانشجویان در هدایت تحصیلی و تامین آینده آنها کمک کند. چون برنامه ما این است که به زودی در هر دانشکده دانشکدگان فنی، یک دفتر مشاوره و یک یا چند استاد مشاور متخصص داشته باشیم که پناهگاه دانشجویان برای گفت‌وگو و دریافت مشورت‌های تخصصی باشد».

در این جلسه، علاوه بر سخنرانی ریاست دانشکدگان فنی، جمعی دیگر از مسئولین و مدیران حوزه مشاوره و دانشجویی دانشگاه نیز به ارایه سخنرانی و مباحث تخصصی پرداختند.

کلیدواژه‌ها: دانشکدگان فنی رئیس دانشکدگان فنی استادان مشاور